Tisdagen femte oktober var det åter dags för månadsmöte med ett knappt 40-tal IT-Seniorer i Högsbo Församlingshems trevliga lokaler. Genom de stora och tidsenligt i vågor med regnbågsfärger målade fönstren ansträngde sig höstsolen utanför för att kasta sitt ljus över den glada skaran seniorer.

Efter att Christer hälsat alla välkomna presenterades dagens föredragshållare Lars Andersson. Denna tidigare värmlänning som börjat sin bana som brevbärare vid Posten hade på senare tid lockats ner till Dalsland som näringslivschef. I dagens läge verkar Lars som aktiv inom PRO och är IT-utbildare för dess medlemmar i Mellerud.

Det märks att Lars Andersson är en van inspiratör/föredragshållare när han med tydlighet och lugn presenterar dagens agenda med godbitar som:

  • Windows 11-hur förbereder vi oss?
  • Seniorsurfarna. Utbildning inom IT-verktyg för oss seniorer
  • Inställningar på mobila enheter.
  • Digitaldagen 15 oktober.
  • Allmänt om datorer. Tips om olika inställningar.

Tiden denna tisdagsförmiddag går snabbt och församlingens intresserade focus och antecknande förtjänar en kaffepaus ungefär i mitten av föredraget. Säkerligen kommer många intryck och nya infallsvinklar på IT-verktygens nyttigheter att diskuteras en lång tid framåt även efter att Lars Andersson fått välförtjänta applåder och mötestiden börjat gå mot sitt slut.

Efter att Christer hållit en liten demonstration av senaste varianten Iphones och dess extrafinesser är det dags för dagens avslut med en förhoppning att ses även den tjugosjätte oktober för nästa intressanta möte i samma lokal.

 

Skrivet av en som var där och som ser fram emot nästa gång vi återses i oktober.

Lasse Thorelli