Logga in  \/ 
x
x
Medlemsanmälan
x
ITSeniorerna i Göteborg
I Besvärliga tider
En IT-Förening som verkligen tar IT på allvar. Med modern teknik lämnar vi inte medlemmarna i sticket
"Jag och min man håller strikt på rekommendationer om social distansering. Nästan varje dag tar vi stärkande promenader. Bio och teater får vi avstå från. Men inte min mobiltelefon. Jag tänker vinna sommarens fototävling"
ITSeniorerna i Göteorg
Office365 Enterprise
Hela Officepaketet som medlemsförmån
Äntligen kunde jag avinstallera mitt gamla Officepaket. Själklart har jag nappat på föreningens erbjudande. Gratis Office365 som molntjänst. Alltid uppdaterat. Inte nog med det! Hela 1Tb lagringsutrymme. De du!
ITSeniorerna i Göteborg
Apple produkter
En grupp för oss Applefans finns på föreningens Workplace.
Vilket tur jag har! I gruppen Apple produkter finns duktiga medlemmar som verkligen kan hjälpa mej med problem som dyker upp. Lite chatt med proffsen löste mitt problem.
ITSeniorerna i Göteborg
Sommartävling
Ta en bild med din mobil eller digitalkamera. Ladda upp i gruppen "Fototävling 2020" på Workplace
Vinst: SEK 1000.-
Nu gäller det! Dags att plocka fram systemkameran. Ut och fota! Kanske min nya smarta mobil räcker gott. I alla fall skall jag vinna.
ITSeniorerna i Göteorg
Workplace Advance
En digital träffpunkt för kommunikation, support, kurser, videosamtal och mycket mer
"Tack för att vi medlemmar har en digital mötesplats. I min egna hemliga grupp finns några gamla vänner som jag chattar med nästan dagligen"
Slider

Senast publicerade artiklar i vår förening

Medlemsinformation

söndag, 05 juli 2020 05:17

5G är den femte generationens mobilsystem och en uppföljare till 4G-nätet. 5G kommer skapa nya möjligheter för hur vi använder mobilnätet och det är även en förutsättning för kommande IoT-teknik...

Medlemsinformation

lördag, 13 juni 2020 13:12

  Spårningsskydd Spårare används på webbplatser för att samla in data om hur du surfar. Spårare samlar in data om hur du använder en webbplats, till exempel vilket innehåll du klickar på. De...

Medlemsinformation

tisdag, 09 juni 2020 05:32

 I tid som denna, med social distans och restriktioner, finns möjligheter till samarbete i digitala nätverk. Flera föreningar upplever svårigheter till kommunikation medlemmar emellan. En plats för...

Medlemsinformation

lördag, 06 juni 2020 16:51

Google Currents. Ett sätt att mötas För den organisation/förening som har ett Google Suite kontoCurrents blir tillgängligt för allmänheten den 6 juli 2020. För användare av Google+ uppgraderas...

Vår ordförande Christer Björstad hälsade ett fullsatt Nordengården välkommen till dagens informations/månadsmöte. Christer vände sig speciellt till alla nya i vår förening. Vår förening växer så det knakar. Vi måste se oss om efter nya, större och bättre lokaler för att inte tumma på kvaliteten när det gäller kurser, månadsmöten och support. Intresset för vår förening går inte att ta miste på.

Thomas Bengtsson, vår webbmaster, tog sedan över, förklarade och informerade om medlemsnyttan med vår hemsida. Hur hemsidan är konstruerad så att vi medlemmar skall få största möjliga nytta av all information. Sökfunktion, inloggning, medlemskort, lista över kursdeltagare och mycket mer. En finess som de flesta av oss inte riktigt kände till var att varje enskild medlem kan, efter inloggning, själv avgöra om man skall finnas med (synas) i medlemsmatrikeln. Helt enligt den nya datalagstiftningen GDPR.

Fredagssupporten är en av vår förenings stöttepelare. Nu förstärkt med ett supportformulär, så kallat "supportticket" där varje enskild medlem kan få hjälp inom 24 timmar. Dygnet runt. Både för PC, Mac och mobila enheter.

Man vågar nog påstå att vårt forum inte har blivit en "hit" precis. Det får i alla fall hänga med ett tag till.

Sedan en tid tillbaka finns vår förening på Facebook. Med ett så kallat businesskonto.

Sök, sök sök, var uppmaningen till oss. Bläddra inte utan använd sökfunktionen.


Kaffegruppen ställde som vanligt upp med nybryggt kaffe och serverade en delikatesfralla från Furulundsbagaren.

Efter fikan fortsatte Thomas med att beskriva vårt medlemserbjudande Office 365 Enterprise. Vem har glädje av detta erbjudande och hur fungerar det egentligen. Man vågar nog påstå att detta erbjudande blivit en succé bland våra medlemmar. I samarbete med Microsoft ger detta oss möjlighet att erbjuda upp till 3000 medlemmar denna förmån. Här finns det utrymme!

Office365 som molnettjänst och hela 1Tb lagringsutrymme/medlem ger oss medlemmar en förmån som få kan matcha.


Christer avslutade mötet med att tacka Thomas och oss alla. Nästa möte den 26 november kommer Eva Wieselgren att informera om senaste nytt om appar och mobila enheter. Detta ser vi verkligen fram mot!


När vi alla hade lämnat Nordengården dukade Kenneth Karlsson upp, som traditionen bjuder, och serverade en rykande färsk svampsoppa till kaffegruppens deltagare.

Apple ansöker om patent på tangentbord av glas
De nya tangenterna syns bättre och det finns ingen risk att märkningen försvinner med tiden.
Läs vidare...
Här ser du vilka utländska filmer som innehåller svenska repliker
Gillar du att titta på film? Är du nyfiken på vilken bild de visar av oss svenskar? Här är sajten som avslöjar svenska repliker i utländska filmer
Läs vidare...
Icloud varnar nu för läckta lösenord
Med IOS 14 får Icloud-nyckelringen nya säkerhetsfunktioner.
Läs vidare...
Säkerhetsbrist i Mac OS – Apples "fix" gör ingen nytta
Csaba Fitzl på Offensive Security har upptäckt en enkel metod för vilket konto på Macen som helst att komma åt alla filer på hårddisken.
Läs vidare...
Annonsörer upprörda över nytt integritetsskydd i IOS 14
Apple vill hindra utvecklare från att spåra enskilda användare utan tillstånd, något som väcker ont blod hos europeiska annonsörer som stöttas av Google och Facebook.
Läs vidare...
Nya röster höjs för kompensation till kunder efter Apples batteriskandal
Euroconsumers vill att varje drabbad Iphone-kund ska ersättas med 630 kronor.
Läs vidare...
Fler tecken på att Iphone 12 kan säljas utan laddare
Årets modeller av Iphone tros få stöd för 5g, wifi 6, förbättrade kameror och släppas i nya storlekar. Här samlar vi alla rykten om Iphone 12.
Läs vidare...
Tips: Här hämtar du läckra rymdbilder – helt gratis
På jakt efter en ny bakgrundsbild till Zoom eller skrivbordet? Här är sajten som låter dig hämta bilder från rymden utan kostnad.
Läs vidare...
Här söker du flygbiljetterna som går att omboka
Känns det fortfarande riskabelt att boka en utlandsresa? Lösningen kan vara ombokningsbara biljetter. Här är tre sajterna som jämför priset.
Läs vidare...
Tips: Pressa priset på bredband med fem smarta sajter
Det finns mycket pengar att spara på att välja rätt bredbandsoperatör. Här är fem tjänster som hjälper dig att hitta det bästa alternativet för dig.
Läs vidare...
Toyota startar bildelningtjänst
Tekniknytt.se Okategoriserade 2020-06-24 09:34
Toyota startar bildelningtjänst
Toyota lanserar bildelningstjänsten Kinto Share där man genom deras app enkelt kan boka bil när... Inlägget Toyota startar bildelningtjänst dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Nyheter i kommande iOS 14
Apple presenterade iOS 14 på WWDC. Funktionerna kommer släppas för allmänheten i höst. Se ett axplock av utseendet och nya funktionerna i videon. Inlägget Nyheter i kommande iOS 14 dök...
Läs vidare...
Apple börjar med egna chip i  Mac
Apple har länge haft sina egna chip i exempelvis iPhone och iPad. Men i mac-datorerna har det suttit chip från Intel sedan många år tillbaka. Under WWDC meddelade Apple att...
Läs vidare...
Användningen av dejtingappar ökar
Tekniknytt.se Okategoriserade 2020-06-23 07:41
Användningen av dejtingappar ökar
Dejtingappar och dejtingsidor har generellt ökat. Speciellt nu under coronapandemin då man inte kunnat träffats... Inlägget Användningen av dejtingappar ökar dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Smarta tipset som konverterar Iphone-bilder till Windows
Vill du använda bilderna från en Iphone i din Windows-dator? Här är sajten som löser problemet på nolltid.
Läs vidare...
Så fixar du en Dalgona Coffee – och en miljon andra smarta tips
Här är sajten för alla som gillar att fixa saker på egen hand. I form av text och video får du tips om det mesta du kan behöva.
Läs vidare...
Nya Playstation 5 presenterad
Tekniknytt.se Teknikprylar 2020-06-12 06:37
Nya Playstation 5 presenterad
Under ett event som Sony höll presenterades nya Playstation 5. Enheten kommer i två olika... Inlägget Nya Playstation 5 presenterad dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Varför mobila сasinon är en lovande 5G-marknad
Innovativ teknik påverkar märkbart spelbranschens landskap. Numera kan antalet spelwebbplatsers mobilanvändare i Sverige redan konkurrera... Inlägget Varför mobila сasinon är en lovande 5G-marknad dök först upp på Tekniknytt.se.
Läs vidare...
Sponsorer till ITSeniorerna
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Image is not available
Slider

ITSeniorerna i Göteborg. Mobil: 0705-206 809

Marklandsgatan 49  414 77 GÖTEBORG