Månadsmötet 29 oktober

den . Träffar: 223

Vår ordförande Christer Björstad hälsade ett fullsatt Nordengården välkommen till dagens informations/månadsmöte. Christer vände sig speciellt till alla nya i vår förening. Vår förening växer så det knakar. Vi måste se oss om efter nya, större och bättre lokaler för att inte tumma på kvaliteten när det gäller kurser, månadsmöten och support. Intresset för vår förening går inte att ta miste på.

Thomas Bengtsson, vår webbmaster, tog sedan över, förklarade och informerade om medlemsnyttan med vår hemsida. Hur hemsidan är konstruerad så att vi medlemmar skall få största möjliga nytta av all information. Sökfunktion, inloggning, medlemskort, lista över kursdeltagare och mycket mer. En finess som de flesta av oss inte riktigt kände till var att varje enskild medlem kan, efter inloggning, själv avgöra om man skall finnas med (synas) i medlemsmatrikeln. Helt enligt den nya datalagstiftningen GDPR.

Fredagssupporten är en av vår förenings stöttepelare. Nu förstärkt med ett supportformulär, så kallat "supportticket" där varje enskild medlem kan få hjälp inom 24 timmar. Dygnet runt. Både för PC, Mac och mobila enheter.

Man vågar nog påstå att vårt forum inte har blivit en "hit" precis. Det får i alla fall hänga med ett tag till.

Sedan en tid tillbaka finns vår förening på Facebook. Med ett så kallat businesskonto.

Sök, sök sök, var uppmaningen till oss. Bläddra inte utan använd sökfunktionen.


Kaffegruppen ställde som vanligt upp med nybryggt kaffe och serverade en delikatesfralla från Furulundsbagaren.

Efter fikan fortsatte Thomas med att beskriva vårt medlemserbjudande Office 365 Enterprise. Vem har glädje av detta erbjudande och hur fungerar det egentligen. Man vågar nog påstå att detta erbjudande blivit en succé bland våra medlemmar. I samarbete med Microsoft ger detta oss möjlighet att erbjuda upp till 3000 medlemmar denna förmån. Här finns det utrymme!

Office365 som molnettjänst och hela 1Tb lagringsutrymme/medlem ger oss medlemmar en förmån som få kan matcha.


Christer avslutade mötet med att tacka Thomas och oss alla. Nästa möte den 26 november kommer Eva Wieselgren att informera om senaste nytt om appar och mobila enheter. Detta ser vi verkligen fram mot!


När vi alla hade lämnat Nordengården dukade Kenneth Karlsson upp, som traditionen bjuder, och serverade en rykande färsk svampsoppa till kaffegruppens deltagare.